Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi (BANÜ) Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi koordinesinde, BANÜ Yazılım Mühendisliği Topluluğu "Yapay Zeka Siber Güvenliği Nasıl Değiştirecek?" başlıklı konferans düzenledi.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi (BANÜ) Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Garanti BBVA Teknoloji Siber Savunma Güvenlik Teknolojileri Yöneticisi Nejla Seyhan Susam'ın davetli konuşmacı olduğu "Yapay Zeka Siber Güvenliği Nasıl Değiştirecek?" adlı konferans düzenledi.
Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonu’nda gerçekleşen konferansa BANÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Feyzullah Temurtaş, öğretim üyeleri ve öğrenciler katılım gösterdi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından programın açılış ve selamlama konuşmasını BANÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Feyzullah Temurtaş gerçekleştirdi. Prof. Dr. Feyzullah Temurtaş konuşmasında, yapay zeka ve siber güvenlikten kısaca bahsederek başta davetli konuşmacı Garanti BBVA Teknoloji Siber Savunma Güvenlik Teknolojileri Yöneticisi Nejla Seyhan Susam’a ve bu programda emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.
Konferansın davetli konuşmacısı Nejla Seyhan Susam ise gerçekleştirdiği sunum ile önce kendi kariyer geçmişini dinleyicilerle paylaştı. Konuya bilgisayar teknolojisinin, yapay zekanın ve siber güvenliğin tarihsel gelişimini örneklerle anlatarak devam etti. Yapay zekanın günümüzde nasıl bir yer edindiğini, yapay zekanın internet üzerindeki verilerle ve aktif kullanılan cihaz sayılarıyla ilişkilerini tablolar üzerinden ele aldı. Nejla Seyhan Susam, siber güvenliğin halk tarafından bilinenin aksine ürkütücü bir alan olmadığını ve sektördeki tek farkının diğer alanlardan biraz daha dinamik olduğunu vurgulayarak siber güvenlik konusuna detaylı bir şekilde değindi.
Konferansta ayrıca, siber suçların yıllara göre oranı, siber suçlarla elde edilen gelirin ülke bütçeleriyle karşılaştırılması, yıllar içinde yapılan atak ve ele geçirilen paralarla siber güvenliğin büyük bir tehdit olduğu vurgulandı. Yapay zeka ile güvenlik, geliştirilen yapay zeka uygulamalarının güvenliği, kullanılan yapay zeka uygulamalarında güvenlik ve yapay zeka ile geliştirilen ataklara karşı güvenlik döngüsü anlatıldı. Saldırı çeşitleri ve bu saldırıların savunma çeşitleri örneklerle ve detaylarıyla anlatıldı.
 “Yapay Zeka Siber Güvenliği Nasıl Değiştirecek?” konulu konferans, Nejla Seyhan Susam’ın konuklardan gelen soruları yanıtlamasıyla sona erdi. Program sonunda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Feyzullah Temurtaş tarafından Nejla Seyhan Susam’a teşekkür belgesi takdim edildi.

 
HABER: GÜL ÇETİNBAĞ KANBER