Türkiye'nin deprem açısından riskli illeri arasında yer alan Balıkesir’de, Sağlık Bakanlığı İl Müdürlüğü tarafından 5 bin metrekarelik alana 50 yataklı mobil sahra hastanesi kuruldu.

Balıkesir İl Sağlık Müdürlüğü’nce UMKE tarafından Karesi ilçesinde 5 bin metrekare alana kurulan, çadırlardan oluşan 50 yataklı mobil sahra hastanesi kuruldu.

Sahra hastanesini ziyaret eden Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu yetkililerden sahra hastane hakkında kapsamlı bilgi aldı. Afetlere karşı farkındalık oluşturmak amacıyla gerçekleştirilen etkinlikte Ece Kıvrak İlkokulu öğrencileri, sahra hastanesini gezerek acil durumlarda nasıl bir yol izlenmesi gerektiği konusunda bilgi aldı.

Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, Balıkesir’de her türlü afete karşı hazırlıklı olduklarını görmek ve bir anlamda tatbikat yapmak adına mobil sahra hastanesini kurduklarını söyledi. Vali Ustaoğlu: “Ülkemizin yüzde 66’sı birinci ve ikinci derece deprem kuşağında. Tarih boyunca ülkemiz çok ciddi afetlerle karşı karşıya kalmıştır. En son biliyorsunuz 6 Şubat asrın felaketini hep beraber yaşadık ve gördük.

Onun için AFAD’tan UMKE’ye, Kızılay’dan AKUT’a, belediyelerimizden sivil toplum kuruluşlarına kadar tüm kuruluşlarımızla her an afete maruz kalacakmış gibi hazırlıklı olmamız bir o kadar önemli.” dedi.

Bu sahra hastanesinde tüm sağlık hizmetlerinin yapılabileceği bir alan.  Diğer yandan en uç noktada afet olduğunda gidebilecek araç ve donanımımız hazır. Kısacası bizim deprem dahil her tülü afete hazırlıklı olmamız çok önemli. Bugün burada tüm ekiplerimizle tabiri caizse bir tatbikat gerçekleştirmiş olduk. Yine dün 600 öğrenci bugün 600 öğrenci burayı gezdi ve bilgi edindi.

Tabi ki en büyük temennimiz böyle acıları, böyle sıkıntılar hiçbir zaman yaşamaması” dedi.  

Öte yandan mobil sahra hastanesi tanıtım programına Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, Karesi Kaymakamı Metin Arslanbaş, Balıkesir İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Nurettin Alkan, Balıkesir İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Serkan Kadir Kesin ve AFAD Balıkesir İl Müdürü Osman Atsız katıldı.

 

HABER: İLKAN TOPRAK