Ülkemizde büyük bir fırtına gibi esen Arabeski zorla yaşamımıza soktular. Nereye baksak acı nereye baksak keder ne tarafa dönsek yoksulluk yolsuzluk bu yaşama arabesk denmez de ne denir bilmiyorum.

Haksız olduğumu düşünen arkadaşlar olabilir ancak onlar ya acılı müzik dinlemiyor yada mükemmel bir yaşama sahip kısacası tuzu kuru. Hiç ama hiç kimseyi sarayda yaşıyor diye kınamıyorum ancak israf varsa itibardan tasarruf olmaz deyip bu itibarı hayli abartıyorsa işte o zaman içimden de olsa Allah bunun hesabını tez günde sorsun inşallah deme özgürlüğümün olduğunu sanıyorum saray değil de saraylar deniliyorsa 640 milyona yazlık saray yapılıyorsa emekliye Temmuz zammı yerine enflasyon farkı verilecek diyorsanız vatandaşın çok şükür buna da şükür demesini beklemesin.

Bu kadar karamsar olma diyorsanız karamsarlığım kısmen de olsa azaldı diyebilirim bunu da cani gönülden söylüyorum neden mi? geçtiğimiz günlerde Mustafa Kemal Atatürk’ün Dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Bayramını kutladık bu kutlamanın 20 yıldan bu yana en güzel kutlama diyebilirim bu bayram bazı şeylerin değişebileceğinin işaretini verdi minik yavrularımızın kimi Cumhurbaşkanı oldu kimi bakan kimi vali kimi de belediye başkanı koltuklarına oturup makam sahibi oldular oysa burada bir yanlışlık olduğunu sanıyorum çocukları makam mevki sahibi olmalarını kaldıralım bakanları onların yerine geçirelim örneğin sanayi bakanını bir günlüğüne sanayiye gönderelim elinde lokma takımı arabanın altına yatıp cıvataları sıksın.

Ticaret bakanı pazarlarda su satsın, sağlık bakanı bir gün parkta yatsın, sosyal politikalar ve aile bakanı  bir gün tarikat yurtlarında temizlik yapsın, ulaştırma bakanı bir gün toplu taşımalarda yolculuk yapsın zira bu ülkenin çocukları 23 Nisan’ın dışında tüm bu söylediklerimi yapıyor aksini iddia eden olursa ona da verecek bir cevabımız vardır  zira  Dünyanın  en büyük ihalelerini alan 10 müteahhittin 5’i Türkiye’de bu yüzdendir ki biri kalkıp ta bu Milletin A…. koyacağız çok çalışacağız dediğinde bir dakika kardeşim bu milletin derken bu millet Türk milletidir ne biçim konuşuyorsun denmiyorsa bu ülkenin ne çocukları nede işçileri ne emeklileri düşünülüyordur peki o zaman ne yapmalıyız?  1 milyon 400 bin lira aylık maaş alan THY genel müdürünü kınamalıyız.  Genel müdür yardımcısı 8 zati muhteremin aldığı  1 milyon 260  bin lirayı  huzur içinde yiyemesin demeliyiz sizi bilmen ama ben diyorum  ve 700 bin  490 bin ve 350 bin lira maaş alan  yüzlerce müdür yardımcılarını saymıyorum  bize ben ekonomistim deyip  5 adet şeker fabrikasını  295 milyon dolara satıp bu yıl  320 milyon dolara şeker  ithal eden  ve ekonomimiz uçacak demesine rağmen milyonlarca ilk öğretim öğrencilerine bir öğün yemek veremeyen,  Bay Kemal SSK  batırdı diyenler koskoca Merkez bankasını batırana ağzını açmıyor neden acaba?

Benim bazı tahminlerim var gündemde merkez bankası var ya bunu nasıl değiştirebiliriz  Diyanet işleri başkanı Arapça bilmiyor denilse gündem o tarafa kayar  demiş olabilirler ama bu mümkün değil elinde kılıcıyla  vaaz veren bir dini bütün Diyanet işleri başkanı Arapça  bilmiyor olamaz  bu ehliyeti olmayan bir kişiye otobüs kullandırmak olur  ancak bu ülkede neler neler  olmadı ki buda olmasın.

Aynı konularla sizleri sıkmak istemiyorum desem de öyle mükemmel konular var ki mutlaka paylaşmam gerekiyor CHP Grup Başkan Vekili  Gökhan Günaydın, WhatsApp ta yayınlanan yazısını  hayli dikkatimi çekti. Ülkemizdeki altın madenlerini ele alan Günaydın’a teşekkür ediyorum.

Şöyle diyor Günaydın  acaba bu altın madenciliğinin  bu memlekete  bir kuruş faydası var mıdır  ben  Osmanlı  iktisadı dersleri verdim. Osmanlının son dönemlerinde çıkarılan altının %75’ini  yabancılara veriyor diye anlatıyorduk ve bizde Osmanlı ne kadar gerilemiş tahakküm altına girmiş peki bu günkü tablo nedir  bu gün altın madeni  işletenler  %’98 ini alıyor  eyer madeni yerinde işliyorsa  %99 unu alıyor  benim memleketime gelecekler Karadeniz, Kazdağları, Bergama,  Uşak, Erzincan, kısacası  Türkiye’nin her tarafını siyanürle işleyecekler ve çıkarttıkları altının % 99 alıp gidecekler  ve siyanürü ile doğa felaketi bizde kalacak bunun mantığını  kim açıklayabilir açıklayamazlar çünkü burada rant ortaklığı var  yabancı firmalar ve onlara eşlik eden  siyasetin  durumuna göre  geçen dönemin FETÖ’cularının yerine gelenler var yabancıların izinlerini alan işlerini takip edenler var.

Kısacası rantı bölüşenler var ancak asıl mesele şudur Türkiye’de çıkartılan altın madeninin miktarını  kamu yönetimi denetleye biliyor mu  yani 30 ton değil de 60 ton çıkartılmadığına nasıl emin olabiliriz Erzincan İliç’te Azerbaycan’a doğru uçan helikopterlerin ne taşıdığını bu güne kadar denetleyen oldu mu  bazıları bu firmalar vergi veriyor  istihdam sağlıyor diyebilir  ancak buralarda çalışan  yörenin  köylüleri 3-5 kuruşa çalıştırılıyor ve ülkenin altını üstüne getiriyorlar vergi veriyorlarmış 12 Mart 2023 tarihli resmi gazeteye bir bakın  Anagold altın madeni firmasının birikmiş 8.6  milyon TL vergi borcu varken  bu borcun 1.4 ünü ödeyin 7.2 milyonunu siliverelim dendi ve silindi bu ülkenin felaketidir diyen Gökhan Günaydını dinlerken  Osmanlı döneminden günümüze kadar bu ülkenin altınını çıkartmışlar ve bitirememişler demek ki sizde bitiremeyeceksiniz onun için hiç uğraşmayın.