“Emeğin, yüce bir değer olduğunu biliyoruz. Fakat ne yazık ki ülkemizde emek, uzun zamandır hak ettiği değeri görmüyor” diyen CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, 1 Mayıs Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü nedeniyle bir açıklama yayınladı.

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı “Emeğin, yüce bir değer olduğunu biliyoruz. Fakat ne yazık ki ülkemizde emek, uzun zamandır hak ettiği değeri görmüyor. Çalışanlarımız ve emekçilerimiz, gelecek kaygısı duymadan, hakça ve insanca yaşayabilecekleri bir düzende emeğin gerçek değerine kavuşması için mücadele veriyor” dedi.

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, 1 Mayıs Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü nedeniyle yaptığı açıklamada emekçilerin, işyeri güvenliği, sağlıklı çalışma koşulları, örgütlenme ve grev gibi temel haklar bile gasp edildiğini, insanca yaşama ücretlerinden de mahrum bırakıldığını ifade etti. Serkan Sarı şöyle devam etti: “1 Mayıs, işçinin, emekçinin birlik, mücadele ve dayanışma günü. Bu anlamlı günde, birlik ve dayanışma içinde olmanın önemini bir kez daha vurguluyoruz. Ancak bugün, işçilerimiz ne yazık ki en temel haklarını dahi talep edecekleri bir siyasi ve hukuki sistemle karşı karşıya. İşyeri güvenliği, sağlıklı çalışma koşulları, örgütlenme ve grev gibi temel haklar bile gasp ediliyor. AKP iktidarı döneminde kölelik düzeni taşeron işçilik sistemi 5 kat artmış durumda. Emekçilerimiz her geçen gün kazanılmış haklarını kaybediyor. CHP İktidarında Emek Hak Ettiği Değeri Bulacak! İnsanların insanca yaşayacağı, çalışacağı ve emeğinin karşılığını alacağı bir toplumun inşası, ancak CHP iktidarı ile mümkün olacaktır. Bu vesileyle, 1977 yılında Taksim'de katledilen 37 insanımızı bir kez daha saygıyla anıyor, 1 Mayıs İşçi Bayramı'nı kutluyorum.”

HABER: SERMİN ASLAN