Balıkesirli ressam Mualla Demir, Türkiye’deki örnek ve iyi peyzaj modellerini kendi yorumunu katarak duvarlara resmetmek istiyor. Sanatçı Demir, bu sayede ölümsüzleştirmek istediği eserlerini gelecek nesillerin görmesini arzu ediyor.

Balıkesirli ressam Mualla Demir, yıllar önce öğretmenliğinden emekli oldu. 15 yıldır düzenli olarak resim yapan ve bugüne dek 5 kişisel sergi yanı sıra onlarca karma sergiye katılan sanatçı Demir, ilham kaynağının doğa ve insan olduğunu söyledi. Yakın zamanda doğup büyüdüğü, memleketi Bandırma’nın Edincik Mahallesinde sergi açmayı planlayan Mualla Demir, resme olan ilgisi ve hayatındaki serüveni www.balikesirbirlikgazetesi.com’a  anlattı.

Usta ressam Özdemir Yemenicioğlu’nun öğrencisi olan Ressam Mualla Demir, öğrenciliğinde aldığı temel resim eğitimin üzerine, yağlı boya çalışmalarına başladı.

Sanata, sanatçıya destek vermeyi, onların eserlerini gelecek kuşaklara aktarmayı bir görev olarak bildiğini anlatan ressam Mualla Demir, Türkiye’deki iyi peyzaj örneklerine kendi yorumunu katarak, duvarlarda kalıcı olmasını sağlamak istediğini söyledi. Demir, öğrencilik yıllarında da kara kalem çalıştığını ve sanata çok değer verilen bir liseden mezun olduğunu ifade ederek dünyada çeşitli resim sergilerine gidip, onları yakından incelediğini ve bu sayede kendi tarzını oluşturduğunu belirtti.

 

“TOPLUMUN SANATTA İÇSELLEŞTİRİLMESİ ÇOK ÖNEMLİ”

Toplumun sanatta içselleştirilmesinin çok önemli olduğundan bahseden Mualla Demir, günümüzde kültür ve sanattaki yozlaşmadan kurtulmak için, devlet yatırımları ve yerel yönetimlerin teşvikleri önemli ve çok gerekli olduğunu söyledi. Demir, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Resimlerimde kaynağım doğa ve insan. Doğa tutkunu olarak ve güzel ülkemin peyzajlarını kendi yorumumu katarak, duvarlarda kalıcı olmasını istiyorum. İnsanların duygu ve düşüncelerini portrede, izleyiciye geçirebilmek, etkileyebilmek benim için önemli.

Günümüzde, kültür ve sanattaki yozlaşmadan kurtulmak için, devlet yatırımları ve yerel yönetimlerin teşvikleri önemli ve çok gereklidir, Balıkesir'in restore edilen tarihi binalarının, çağdaş sanat müzelerine dönüştürülmesi, sanat derneklerine, gereksinimlerine göre mekanların yaratılması, halkın kolayca ulaşabileceği yerde, modern sergi salonlarının açılması, toplumun sanatta içselleştirilmesi için çok önemli” dedi.

 

ÇALIŞMALARINA ATÖLYEDE DEVAM EDİYOR

Öte yandan uzun yıllar Balıkesir Güzel Sanatlar Derneği’nde yönetici olarak çalıştıktan sonra şu anda da üye olarak dernekte çalışmalarına devam eden Ressam Demir’in resim çizmenin her ressama olduğu gibi kendisine de çok iyi geldiğini söyledi.

Son olarak 6’ıncı kişisel sergisini açmaya hazırlayan Demir; “Size, başladığım yeni bir projeden söz etmek istiyorum; köklerimin bulunduğu, baba ocağım Edincik ile ilgili resim sergisi açma hazırlığındayım, oranın doğal güzellikleri koruma altına alınmış evleri, yeni nesle aktarılarak gelenekleri, görenekleri ve kültürümüzü, çocukluktaki oyunları yaşanmışlıkları, kendi yorumumla anlatacağım, bu sergi aslında tam anlamıyla geçmişe bir yolculuk olacak” diyerek sözlerini noktaladı.

 

HABER: BUSE ASLAN