Balıkesirli merhum usta ressam Özdemir Yemenicioğlu’nun öğrencilerinin kurduğu Mesel Atölyesi, kuruluş yıldönümü açılan “Resim ve Seramik Sergisi” ile kutlandı.

Balıkesir’de merhum usta ressam Özdemir Yemenicioğlu’nun öğrencilerinin kurduğu Mesel Atölyesi kuruluş yıldönümünü açtığı “Resim ve Seramik Sergisi” ile kutlandı. Sergide atölyende çalışan çok sayıda sanatçının eserleri yer aldı.

Balıkesir Devlet Güzel Sanatlar Galerisi’ndeki serginin açılışına Balıkesir Vali Yardımcıları Ömer Faruk Günay ve Mustafa İlhan, Karesi Kaymakamı Metin Arslanbaş, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ferit Gündoğdu, Balıkesir İl Kültür ve Turizm Müdürü Aytekin Yılmaz ve davetliler katıldı. Serginin açılış konuşmasını sanatçı Serhan Kerestecioğlu yaptı. Kerestecioğlu; “Bizler Özdemir Yemenicoğlu’nun öğrencilerinden olan 4 arkadaşız. Yaklaşık bir buçuk yıl önce atölyemiz olan Mesel Atölyesi’ni çok farklı yere taşıdık. Burada amacımız yaptığımız resimlerin nasıl yapıldığını; giydiğimiz önlükler çaldığımız müzikler, tuttuğumuz fırçalar daha çok görünsün istedik. Atölyemizin ismi “Masal” kelimesinden geliyor. Bunun amacı ise yaptığımız resimlerin bir hikayesinin ve amacının olması. Gelenler her birimizin masalına şahit oldu. Bugün bizim atölyemizin kuruluş yıldönümü ve biz bu yıldönümü bu sergiyle taçlandırmak istedik. Bugün sizlerle olmak bizi çok mutlu etti” dedi.

“KURSİYERLERİMİZ,

MESEL’İN AÇAN ÇİÇEKLERİ”

Atölyenin bir diğer sanatçısı Melda Bekki ise kursiyerlerin Mesel’in açan çiçekleri olduğunu söyledi ve; “Böyle bir günde yanımızda olduğunuz için hepinize teşekkür ediyorum çünkü bizim için çok özel bir gün. Ben bir teşekkürü de sevgili eşlerimize teşekkür ediyorum. Çünkü onlar bizim arkamızda değil her zaman yanımızdaydılar. Bize desteklerini hiç esirgemediler. Kursiyerlerimizin hepsi Mesel’in açan çiçekleri” diyerek sözlerini noktaladı.

HABER: BUSE ASLAN