Kültür ve Turizm Bakanlığı, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Balıkesir Güzel Sanatlar Derneği’nin katkı ve destekleriyle düzenlenen “Mahallede, Köylerde Kültür-Sanat Her Yerde” etkinliğinin sonuncusu dün 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi’nde yapıldı.

Balıkesir Güzel Sanatlar Derneği’nin Balıkesir kültür ve sanat hayatına katkıları artarak sürüyor.

Derneğin geleneksel olarak düzenlediği “Mahallede, Köylerde Kültür-Sanat Her Yerde” etkinliğinin dün yapılan programı yine her zaman olduğu gibi öğrenci ve sanatseverlerden yoğun ilgi gördü.

Düzenlenen etkinlik saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlarken ardından protokol konuşmaları gerçekleştirildi. Daha sonra ise programa ev sahipliği yapan 15 Temmuz Şehitleri Anadolu Lisesi’nin öğretmenlerinin hazırladığı halk oyunları gösterisi ilgi ile izlendi.

Okul bahçesinde açılan sergi hakkında bilgi veren 15 Temmuz Şehitleri Anadolu Lisesi Müdürü Mustafa Uzanç; kültür ve sanatın önemine dikkat çeken bir konuşma yaptı. Uzanç, mahallede, köylerde ve kültür- sanat her yerde projesinin okullarında gerçekleştirilmesinden dolayı son derece mutlu ve gururlu olduklarını ifade ederek; “Kültür ve sanat önemli değerlerimizdendir. Bunların kuşaktan kuşağa aktarılması hepimizin sorumluluğu altında. Bizler gelecek kuşaklara sanatın her aşamasını sizlerin aracılığıyla örnek olarak gösterilmesi bizi mutlu ediyor. Bu etkinlikte bunun en güzel örneğini gösteriyor. Her şey yarınlarımız için” dedi.

Daha sonra konuşan Balıkesir Güzel Sanatlar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mualla Can, etkinliğe destek veren, başta sanatçı dostları başta olmak üzere kamu kurum ve kuruluşları yanı sıra 15 Temmuz Şehitleri Anadolu Lisesi yönetici ve öğrencilerine ve son olarak etkinliğe katılarak destek veren misafirlere teşekkürlerini sundu.

Öte yandan programa katılan Altıeylül Belediye Başkanı Hakan Şehirli ise stantları ziyaret ederek Geleneksel Türk Sanatlarından yapılan eserleri tek tek inceledi ve sanatçılardan eserler hakkında bilgi  aldı.

 

HABER: BUSE ASLAN