Sırrı Yırcalı Anadolu Lisesi öğrencileri Bilim Proje Yarışmasında Dünya Birincisi oldu.

Sırrı Yırcalı Anadolu Lisesi öğrencileri "Indonesia International Innovation Expo (IIIEX)" kapsamında düzenlenen "Bilim Proje Yarışması"nda "Dünya Birincisi" olarak Altın Madalya kazandı.

Sosyal Bilimler kategorisinde Danışman Öğretmenleri Sumru Kırpat eşliğinde proje sunumları başarıyla gerçekleştirilen öğrenciler Fatma Deniz, Ece Naz Urfa, Tuana Gökçe ve Miraç Elif Kaya; 15 ülke ve 341 takım arasından Dünya Birincisi olarak Balıkesir'e başarı atmosferini yaşattı.

Sırrı Yırcalı Anadolu Lisesi öğrencileri uluslararası bir arenada büyük bir başarıya imza atarak hem okullarını hem de ülkemizin adını dünya çapında gururla temsil etti. "Indonesia International Innovation Expo (IIIEX)" kapsamında düzenlenen "Bilim Proje Yarışması"nda Dünya Birincisi olarak altın madalya kazanmak, genç yetenekler sadece akademik becerilerinin değil, aynı zamanda yenilikçilik, yaratıcılık ve takım çalışmasının da uluslararası düzeyde tanınmasını sağladı.

Öğrencilere teorik bilgilerini pratiğe dökme ve gerçek dünya sorunlarına yenilikçi çözümler üretme fırsatı sunan yarışma aynı zamanda öğrenciler arası etkileşimi ve kültürlerarası anlayışı teşvik etmesi açısından önem arz ediyor. Öğrencilerin elde ettiği bu başarı, onların bu önemli becerileri kazandıklarının ve dünya çapında rekabet edebilecek düzeyde olduklarını da gösteriyor.

Öğrencilerin başarılarından duyduğu gurur ve mutluluğunu ifade eden Balıkesir İl Emniyet Müdürü Ali Tatlı şu ifadeleri kullandı, “"Bu başarının ardında, öğrencilerimizin yanı sıra, onları bu yarışmaya hazırlayan öğretmenlerimizin ve okul yönetiminin de büyük bir payı vardır. Özverili çalışmaları ve destekleri, öğrencilerimizin potansiyellerini en iyi şekilde kullanmalarını ve uluslararası başarılar elde etmelerini sağlamıştır. Öğrencilerimizin bu önemli başarısını kutluyor ve gelecekte daha birçok başarıya imza atacaklarına inanıyorum. Bu başarılar, ülkemizin genç yeteneklerinin dünya sahnesindeki yerini pekiştirmekte ve eğitim alanındaki başarılarını tüm dünyaya duyurmaktadır."

HABER: EBRU KANTARLIOĞLU