Balıkesir Üniversitesi (BAÜN), Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Balıkesir Kent Konseyi, Türk Patent ve Marka Kurumu, L. N. Gumilev Avrasya Milli Üniversitesi ve Kuzey Makedonya Uluslararası Vizyon Üniversitesi iş birliği içerisinde Fikri Mülkiyet Hukukunda Güncel Gelişmeler–II Uluslararası Sempozyumu’na ev sahipliği yapıyor.

Balıkesir Üniversitesi’nin (BAÜN) ev sahipliği yaptığı sempozyum, Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Balıkesir Kent Konseyi, Türk Patent ve Marka Kurumu, L. N. Gumilev Avrasya Milli Üniversitesi ve Kuzey Makedonya Uluslararası Vizyon Üniversitesi iş birliğiyle düzenlendi.

BAÜN Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Malazgirt Konferans Salonunda düzenlenen sempozyuma, Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, Yargıtay Onursal Birinci Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Garnizon ve 9. Ana Jet Üs Komutanı Hv. Plt. Tuğg. Cihangir Kemal Yüzçelik, MSÜ Kara Asb. MYO Komutanı Tuğg. İsmail Analı, Cumhuriyet Başsavcısı Abdulkadir Akın, Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyon Başkanı Mehmet Soner Sağıroğlu, BAÜN Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu, Kuzey Makedonya Uluslararası Vizyon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Vecdi Can, Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Muhammed Zeki Durak, Karesi Kaymakamı Metin Arslanbaş, Altıeylül Kaymakamı Turgay Hakan Bilgin, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cevdet Avcıkurt, Prof. Dr. Murat Doğdubay, Prof. Dr. Fatih Satıl, MSÜ Kara Asb. MYO Md. Prof. Dr. Şenol Çelik, il protokolünden temsilciler, Senato Üyeleri, yargı mensupları, akademik ve idari personel ve öğrenciler katılım gösterdi.

Fikri Mülkiyet Hukukunda Güncel Gelişmeler–II Uluslararası Sempozyumu’nda, 3-4 Mayıs 2024 tarihlerinde fikri ve sınai mülkiyet alanındaki güncel gelişmeler, problemler ve çözüm yolları tartışıldı, katılımcılar arasında fikir alışverişi dönüldü. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından açılışta konuşmacı olarak rol alan Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Muhammed Zeki Durak, günümüz dünyasında şirketlerin, sahip olduğu patentler, markalar, telif hakları üzerinde inşa edildiğini belirttiği bir konuşmayla başladı. Konuşması devamında da fiziki olmayan varlıkların artan öneminden bahsederek, fikri mülkiyetin her geçen gün önem kazandığını belirterek bitirdi.

Rektörü Oğurlu da açılış konuşmasında geçtiğimiz yıl Balıkesir'de ilki düzenlenen sempozyumun ikincisini düzenlemekten duydukları memnuniyetten bahsetti. Türkiye’nin yanı sıra Kuzey Makedonya, Kazakistan ve Özbekistan’dan fikri mülkiyet hukuku alanında uzman katılımcıları sempozyumda ağırladıklarını dile getiren Rektör Oğurlu, sempozyuma destek olan kurumlar ile katılımcılara da teşekkür etti. Rektör Oğurlu üniversite olarak 2024 yılında 20’ye yakın ulusal ve uluslararası sempozyuma ev sahipliği yapacaklarını da sözlerine ekledi.

Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu da sempozyumda bir açılış konuşması yaptı. Vali İsmail Ustaoğlu da günümüzde giderek artan bir öneme sahip olan fikri mülkiyet haklarının korunmasının uluslararası düzeyde etkiler yapan bir alan olduğuna dikkat çekilmesi gerektiğinden bahsetti. Vali İsmail Ustaoğlu, sempozyumun verimli geçmesi dileklerinde bulunurken, sempozyum katılımcıları ile etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere de teşekkürlerini eksik etmedi.

Sempozyum açılış programı; Balıkesir Üniversitesi Hukuk Fakültesinin yanı sıra L. N. Gumilev Avrasya Milli Üniversitesi ve Kuzey Makedonya Uluslararası Vizyon Üniversitesinin de akademik iş birliği ile gerçekleştirilen sempozyum, 2 gün süresince BAÜN Atatürk Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilecek eş zamanlı yüz yüze ve çevrimiçi akademik oturumlar ve sosyal programlar ile devam edeceği duyurularak plaket takdim töreni ile sona erdi.


HABER: BUSE ASLAN