Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi (BANÜ) Rektörlük Birimi ve Kalite Koordinatörlüğü “BANÜ 2025 Akreditasyon Vizyonu” konulu program düzenledi.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi (BANÜ) Rektörlük Birimi ve Kalite Koordinatörlüğü, Program Akreditasyonu hazırlıkları kapsamında düzenlenen “BANÜ 2025 Akreditasyon Vizyonu” konulu bir etkinlik gerçekleştirdi. BANÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Boz’un katılımlarıyla gerçekleşen programa ayrıca, BANÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alpaslan Serel, Prof. Dr. Feyzullah Temurtaş ile Prof. Dr. Ebru Kaya Mutlu, Genel Sekreter Vekili Faruk Küçük, akademik birim yöneticileri, bölüm/program başkanları ve akademik/idari personeller katılım gösterdi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlanan programda ilk konuşmayı, Rektör Boz gerçekleştirdi. Konuşmasında Rektör Boz, Üniversite’nin 2025 akreditasyon vizyonunu aktardı ve 2024 yılı sonunda öz değerlendirme raporlarının tüm programlar tarafından tamamlanması gerektiğini vurguladı. Akreditasyon sürecini çok önemsediğini belirten BANÜ Rektörü Boz, yapılan programların akredite olma sürecini; Dekanlıklar, Müdürlükler ve Program Başkanlarıyla birlikte yürüteceklerini belirtti.
Program, Rektör Yardımcısı ve Kalite Koordinatörü Prof. Dr. Ebru Kaya Mutlu’nun “Kalite Yolculuğunda Akreditasyonun Önemi ve BANÜ Akreditasyon Vizyonu” adlı sunumuyla devam etti. Programda Akreditasyonu’nun önemi ve gerekliliği konusunda katılımcılara bilgilerini aktaran Rektör Yardımcısı Mutlu, akredite olmanın hem Üniversite’nin hem öğrencilerin hem de işverenler için çoklu bir kazanç olduğunun altını çizdi. Sunumunda mentörlük uygulamasına da değinen Rektör Yardımcısı Mutlu; Üniversite’de farklı birimlerdeki akreditasyon çabalarının koordinasyonunu sağlamak, deneyim paylaşım platformu oluşturmak ve tüm programların Öz Değerlendirme Raporlarının oluşturulmasını sağlamak amacıyla bu uygulamaya geçildiğini belirterek Fakülte ve Meslek Yüksekokulların mentörlerini katılımcılarla paylaştı.
Akreditasyon Çalışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Arı ise devamında gerçekleştirdiği sunum ile akreditasyon süreci aşamalarından bahsetti. BANÜ Akreditasyon Vizyonunda programlar açısından 2024 yılı içerisinde yapılması gereken her ayı ayrı ayrı açıklayan Prof. Dr. Yılmaz Arı, süreçteki aşamalara dikkat ederek yapılacak çalışmalar sayesinde birçok programın kısa süre içerisinde akreditasyon sürecinde olacağını belirtti.
Program katılımcıların talep ve önerilerinin dinlenmesi ardından hatıra fotoğraflarıyla son buldu.

 

HABER: EBRU KANTARLIOĞLU