İthal edilen büyükbaş hayvanların bulunduğu ve 'yüzen ahır' olarak adlandırılan "Al Farouk" adlı gemi, Bandırma Limanı'na gece geç saatlerde yanaştı.

Bandırma Çelebi Limanı'na, Adriyatik Denizi'nde yer alan Slovenya'nın Koper limanından yola çıkan "Al Farouk" adlı canlı hayvan gemisi gece geç saatlerde limana yanaştı. Yüzlerce angusun olduğu gemiden dolayı havaların ısınmasıyla birlikte ilçede kötü koku had safhaya ulaştı. Bandırma'ya her gelişinde çevreye yaydığı koku nedeniyle vatandaşların tepkisine yol açtı.

Uzun süredir Bandırma Çelebi Limanı'ndan canlı hayvan sevkiyatı ve ilkel koşullarda kuru yük sevkiyatlarının yapılmasının neden olduğu toz ve ahır kokusu, Bandırma halkını bezdirmiş durumda. Halk sağlığı konusunda astım, bronşit gibi pek çok akciğer hastalığına ve bağırsak enfeksiyonlarına kapı açan; denizin, havanın ve çevrenin kirlenmesine etkileri bakımından yapılan canlı hayvan sevkiyatının ve ilkel koşullarda yapılan diğer yüklemelerin bir an önce durdurulması isteniyor.  Özellikle Paşabayır, Paşakonak, Paşakent, Yeni Mahalle ve Ayyıldız Mahallelerini saran koku ve sinek popülasyonundaki artış tepkileri daha da artırdı. Geminin boşaltılması için gelen tırlar ise Ayyıldız Mahallesi'nde bulunan tır parkında bekliyor. Bekleme süresince araçlardaki hayvan dışkılarının kötü kokusu ve sinek popülasyonundaki artış çevre sakinlerini rahatsız etmeye devam ediyor.

Gerçekleşen bu angus sevkiyatları, Çelebi Limanı’nın kent merkezine yakınlığı sebebiyle kötü kokuların, böcek ve sinek gibi haşerelerin kente yayılmasına neden oluyor. Bandırma’da yaşayan vatandaşların büyük tepkisine neden olan bu durum, hayat kalitesini ve toplum sağlığını olumsuz etkiliyor. Vatandaşlar konu ile ilgili yetkililerden somut adımlar atılmasını bekliyor.

HABER: GÜL ÇETİNBAĞ KANBER