Susurluk Anadolu Lisesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’nda bilim ve eğitim buluştu.

Bilim ve eğitimin çeşitli disiplinlerini bir araya getirerek ilham veren TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı, Susurluk Anadolu Lisesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, Susurluk Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen 15 projenin yer aldığı TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı'na katılarak Fen Bilimleri, Sosyal Bilimler, Yabancı Dil ve Psikoloji gibi geniş bir yelpazedeki projeler hakkında öğrencilerin tanıtımlarını dinledi. Etkinlik öğrencilerin sadece bilgi birikimlerini arttırmakla kalmayıp aynı zamanda çeşitli alanlarda kritik düşünme ve problem çözme yeteneklerini geliştirmelerine olanak sağladı.

Fuar süresince öğrenciler projelerini sunma ve bilimsel çalışmalarını paylaşma fırsatı bularak öğrencilerin araştırma yapma, sonuçlarını analiz etme ve bulgularını etkili bir şekilde sunma becerilerini geliştirmeleri için de önemli bir platform oldu. Öğrenciler arası etkileşim ve öğrenme süreçlerinde iş birliğini teşvik eden bir ortamın oluşmasına katkıda bulunan bilim fuarı hem katılımcı öğrenciler hem de ziyaretçi olarak gelen diğer okullardan öğrenciler için eğitici ve eğlenceli bir deneyim sundu.

TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı'nda eğitim ve bilim adına çalışmalar yürüten Susurluk Anadolu Lisesi’ni ve Öğrencileri tebrik eden Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, “Bu tür etkinlikler, öğrencilerimizin bilime olan ilgisini artırmanın yanı sıra, onları geleceğin bilim insanları, mühendisleri ve araştırmacıları olarak yetiştirmek için gerekli motivasyonu ve yönlendirmeyi sağlıyor. Okullarımız bu başarılı çalışmalarıyla öğrencilerimizin akademik ve kişisel gelişimlerine katkıda bulunarak, bilim ve eğitim alanında önemli adımlar atıyor” ifadelerini kullandı.

HABER: GÜL ÇETİNBAĞ KANBER